Vybíráme systém bezpečné střešní komunikace

Vybíráme systém bezpečné střešní komunikace

Střešní komunikace není nic jiného než prvky, které umožňují pohodlný a bezpečný pohyb po střeše. Výběr toho nejlepšího systému nejen zvýší naši bezpečnost, ale také usnadní veškeré opravy, montážní nebo čisticí práce související se střechou.

 

Proč se vyplatí investovat do střešní komunikace?

Různé situace mohou vyžadovat, abychom se my sami nebo mistři oboru, které zaměstnáváme - pokrývači, kominíci, instalatéři, ale i řemeslníci jiných specializací bezpečně a efektivně pohybovali po střeše a dostali se bezpečně i do těžko dostupných míst. Systémy, které toto umožňují, jsou potřeba zejména u střech s větším sklonem. Bez tohoto typu příslušenství budou všechny činnosti riskantní a nebezpečné. Navíc při pohybu po nezabezpečené střeše může dojít k poškození její krytiny.

Proto se vyplatí investovat do střešní komunikace jak z bezpečnostních důvodů, tak i z důvodu zamezení dodatečných nákladů na opravy.

Proč se vyplatí investovat do střešní komunikace?
Co je nutné zohlednit při výběru střešních komunikačních doplňků?

Co je nutné zohlednit při výběru střešních komunikačních doplňků?

Zajištění bezpečnosti při práci na střeše je nejdůležitějším úkolem komunikačního systému. Při výběru konkrétních řešení byste měli věnovat pozornost několika důležitým prvkům. Právě na nich bude v první řadě záviset naše bezpečnost (a potažmo i zdraví), ale i pohodlí.Investici se proto vyplatí pečlivě zvážit a dát přednost kvalitě, která se přímo promítne do snížení rizik a celkového komfortu užívání střešní komunikace.

  • Materiál - všechny prvky střešní komunikace musí být odolné a stabilní. V tomto oboru perfektně fungují konstrukce z kovu nebo hliníku.
  • Dodatečné zabezpečení - dobrý přístup na střechu nabízí další bezpečnostní systémy, jako je protiskluzový povrch. Díky nim se budeme pohybovat stabilně a jistě a výrazně se sníží riziko případné nehody.
  • Široká škála řešení – střechy se od sebe mohou výrazně lišit. Každý z nás proto potřebuje doplňky šité na míru individuálním potřebám. Proto se vyplatí volit systémy nabízející mnoho řešení: komínové schůdky, žebříky, lavičky různých šířek, plošiny.
  • Systémová kompatibilita - všechny prvky zahrnuté ve střešní komunikaci se musí doplňovat, vzájemně na sebe působit, a to i z hlediska estetického.

Systém sladěný se vzhledem střechy

Atraktivní vzhled celé střechy je hned po bezpečnosti a funkčnosti jednou z nejdůležitějších preferencí při výběru krytiny. Při výběru komunikačního systému se vyplatí volit řešení, která budou zároveň vkusně ladit s použitou krytinou. Díky tomu bude váš dům působit esteticky.

Všechny výše uvedené podmínky splňují střešní komunikační systémy CREATON. Doplňky z hliníku zaručují velmi vysokou bezpečnost (využívají speciální, patentované jistící systémy) a usnadňují práci ve výškách a zároveň vypadají elegantně na šikmé střeše.

Jejich další výhodou je také snadná a rychlá montáž všech prvků. Střešní komunikační systémy CREATON jsou navíc sladěné (jak barevně, tak vzhledově) s taškami v nabídce značky.

Systém sladěný se vzhledem střechy
Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.)