Vybíráme řešení, která chrání před sněhem a ledem

Vybíráme řešení, která chrání před sněhem a ledem

V zimě může velké množství sněhu padající ze střech poškodit okapy a dokonce ohrozit zdraví lidí v okolí. Naštěstí jsme schopni tomu zabránit instalací vhodných systémů ochrany proti sněhu a ledu na střechu.

 

Proč je sníh na střeše nebezpečný?

Sníh sesouvající se ze střechy je problém, který se týká většiny domů – zejména těch s úhlem sklonu kolem 30 stupňů. Setkat se s ním mohou zejména obyvatelé horských oblastí. Při jarním tání nebo tání sníh vlhne a výrazně zvyšuje svou váhu.

Jak sklouzne ze střechy, nabere rychlost a velkou silou naráží do všeho, co mu stojí v cestě. To může vést k mnoha problémům: ohýbání nebo zničení okapů, poškození auta zaparkovaného před domem nebo polámání zahradních rostlin nebo třeba větracích komínků.

Padající sněhové masy jsou nebezpečné i pro všechny osoby zdržující se v blízkosti domu. Nákup vhodných ochranných systémů je tedy investicí do bezpečnosti a ochrany zdraví. Jejich montáž nám také umožní vyhnout se problematickým a nákladným opravám střechy.

Hák k dřevěnému trámu - kulatině / systém ochrany před sněhem a ledem značky CREATON

Hák k dřevěnému trámu - kulatině / systém ochrany před sněhem a ledem značky CREATON

Sněhové trubky s držákem - systém ochrany před sněhem a ledem značky CREATON

Sněhové trubky s držákem - systém ochrany před sněhem a ledem značky CREATON

Jak chránit střechu před sněhem a ledem?

Prvky zaměřené na ochranu střechy (a potažmo i prostoru kolem domu) před sněhem a ledem začínají výběrem správných střešních tašek. Vhodná konstrukce zámků i použití těch nejlepších surovin se promítnou do vysoké těsnosti střechy a účinného odvodu vody.

Samotná krytina však k plné ochraně střechy (potažmo nejbližšího okolí domu) proti sněhu nestačí. Další, specializované příslušenství je nutné. Účinnou ochranu před sněhem zajistí:

  • Sněhové kulatiny – tyto velké dřevěné zábrany namontované na hácích zabraňují sjíždění velkých hromad sněhu ze střechy. Skvěle se hodí pro domy v horských oblastech a navíc k nim dokonale esteticky ladí.
  • Sněhové trubky – jsou vyrobeny z kovu a spojují vysokou účinnost s elegancí. Montují se na střechy pomocí speciálních držáků.
  • Sněhové žebříky – jsou v současnosti jedním z nejoblíbenějších typů ochrany. Lze je použít na jakýkoli typ střechy a díky výběru délkových variant je lze přizpůsobit velikosti sklonu střechy.
  • Protisněhové háky – tyto malé kovové doplňky rozbíjejí padající kusy ledu a sněhu na menší kousky

 

Značka je zárukou kvality a stylu

Dobrý systém ochrany proti sněhu a ledu musí být především účinný. Při výběru by však neměla být opomíjena estetika. Vyplatí se vybrat doplňky, které lze harmonicky integrovat do vzhledu střechy.

Před výběrem systémů ochrany proti sněhu bychom se měli ujistit, že jsou všechny doplňky vzájemně kompatibilní. Jen díky tomu získá váš dům mnohaletou účinnou ochranu proti padajícímu sněhu a ledu. Navíc si zachová plně konzistentní a atraktivní vzhled.

Systémy ochrany proti sněhu CREATON jsou určeny pro každý model keramických nebo betonových střešních tašek. Všechny se montují na speciální hliníkovou střešní tašku (keramické modely) nebo betonovou střešní tašku (betonové modely), jejichž tvar a barva jsou shodné se základní střešní taškou (výjimkou z tohoto pravidla jsou protisněhové háky , které se montují do střešní latě pod keramickou nebo betonou základní střešní tašku).

Každý prvek je vyroben z nejkvalitnějších materiálů, což zajišťuje maximální pevnost a odolnost. Vhodně zvolené doplňky umožňují střeše čelit i těm největším výzvám.

Sněhový žebřík - systém ochrany před sněhem a ledem značky CREATON

Sněhový žebřík - systém ochrany před sněhem a ledem značky CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).