Taška v červené barvě – cesta k nadčasové střeše

Taška v červené barvě – cesta k nadčasové střeše

Domov není jen místo, kde žijeme. Je to také architektonická stavba, ve které každý, i ten nejmenší prvek hraje důležitou roli a měl by splynout s celou budovou. Střecha je v této skládačce velmi důležitá, a to především díky tomu, že je jednou z nejexponovanějších částí naší nemovitosti. Proto kromě odolnosti konstrukce a kvality materiálů hraje důležitou roli barva tašek.

Při rozhodování o dané barvě se nemůžete řídit pouze vlastními preferencemi a touhou mít střechu ve své oblíbené barvě. Je třeba zvážit mnoho věcí, které se na první pohled nemusí zdát tak důležité. V první řadě je důležitý vnější styl celého domu a barevnost plánované fasády a dokončovacích prvků, které musí zapadat do plánu územního rozvoje.

Moderní design je obvykle vytvořen pomocí použití studených barev s ocelovým odstínem, klasický - teplý. Vnější stěny zakončené tmavými omítkami nebudou dobře ladit s obklady podobných odstínů, ale ty, na které položíme přírodní materiály (dřevo, kámen), vytvoří se střechou v podobných tónech harmonické duo.

Je třeba také připomenout, že stavba nestojí ve vzduchoprázdnu a její harmonické začlenění do krajiny je stejně důležité jako vzhled samotný. Střecha s barvou neladící s okolím způsobí, že dům – sám o sobě esteticky – nebude působit tak efektně.

Nejlepší suroviny a hromadné barvení - dokonalý vzhled
Výpal při teplotě přes 1100°c - vynikající odolnost

Proto stojí za to věnovat pozornost odstínům, ve kterých jsou střechy sousedních nemovitostí udržovány, aby bylo možné správně vybrat jejich barvy. V případě dominantního jednotného tónu to může často znamenat, že se zabýváme doporučeními shora dolů a rozhodnutí budeme muset přizpůsobit předpisům panujícím v regionu.

Bohužel nekompetentně komponované aranžmá může pokazit celý vizuální koncept projektu a dokonce i okolí. Z tohoto důvodu není výběr barvy střechy jednoduchou záležitostí a množství dostupných tašek v různých barvách jej ještě komplikuje. Existuje však jedno nadčasové a univerzální řešení, které se zdá být dokonalým všelékem na naše „střešní“ dilemata... střecha v odstínech červené.

Tato barva krytiny kraluje ve stavebnictví po tisíciletí a stala se trvalou součástí naší rodné krajiny. Proto se z obavy o ucelený vzhled daného území stále častěji při stanovování plánů územního rozvoje zadávají příkazy k použití obkladů v takových tónech.

Díky své neutralitě vypadají skvěle jako jednolitý potah, ale i jako stínované (v rustikální verzi). Skvěle se hodí do každého stylu domova. „Požadavek na použití střešní krytiny v odstínech červené nebo hnědé předstírá dokončení domu v tradičnějším stylu. Ale v dnešní době se tato barva střechy často používá také v kombinaci s přírodními fasádními materiály, jako je kámen nebo dřevo v moderním pojetí.

Toto barevné řešení se velmi dobře hodí k tradičnímu a současnému typu budovy s přirozenou zelení a betonovými okolními budovami. Harmonizuje s fasádou ve světlých tónech, s harmonickými dekoracemi i s tou nestandardní povrchovou úpravou.

Červené střešní tašky jsou přirozeně spojeny s nadčasovými keramickými taškami a převládá názor, že jsou vyrobeny z hlíny a jsou k dispozici pouze v jedné - cihlově červené, tlumené barvě. Pravda je však jiná.

Za základní barvu je považována přírodní červená a díky aplikaci doplňkových barviv a příměsi minerálů získávají renomovaní výrobci širokou škálu barev a nejrůznější nátěry. CREATON nabízí matné (engoba) a lesklé (glazura) dlaždice v široké škále barev.

Počínaje tónem přírodní červené, vínově červené, měděné, kaštanové, hnědé, tmavě hnědé - vše v engobovaném nebo glazovaném provedení - přes flambované verze: červená a měděná a konče zajímavými rustikálními odstíny, např. 

Vypalovány z nejdokonalejších, vybraných jílových ložisek, jsou k dispozici ve všech tvarech a různých typech: holandské, marseillské, S, hladké a ploché.

Pestrá nabídka CREATON se neomezuje pouze na keramické střešní tašky. Betonové tašky jsou k dispozici také v klasickém červeném odstínu (všechny profilované a ploché modely). 

Červené střešní tašky jsou přirozeně spojeny s nadčasovými keramickými taškami

Správnou barvu v tomto případě získáme barvením ve hmotě přírodními pigmenty. Betonové tašky (levnější než keramické) se vyznačují mimořádnou tvrdostí, těsností, odolností a odolností vůči nepříznivým povětrnostním vlivům.

Změny trendů sice neobcházejí architekturu a střechám dnes dominuje černá, šedá a antracitová, ale právě tašky v červených barvách dodávají utlumeným stavbám trochu barvy a kouzla. Vytvořením zajímavé alternativy k tomu, co je běžné a oblíbené, se stávají účinným receptem na nadčasovou, odolnou a elegantní krytinu.
 

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).