Ploché keramické tašky - moderní a funkční

Ploché keramické tašky - moderní a funkční

Střešní krytina by měla být odolná, funkční a též estetická. Proto je její výběr skutečnou výzvou pro každého majitele domu. Pokud chceme zdůraznit moderní ráz stavby, měli bychom věnovat pozornost plochým keramickým taškám. Vynikající parametry, hladká struktura poskytne vysoce kvalitní střešní krytinu s moderním vzhledem.

 

Plochá keramicka taška - nadčasový design

Modely DOMINO, SIMPLA, VISIO jsou příklady plochých keramických tašek, které jsou k dispozici v nabídce CREATON. Tyto střešní tašky jsou vyrobeny z pečlivě vybrané suroviny obohacené o zušlechťující přísady. 

Vyznačují se jednoduchým tvarem, hladkou a jednotnou strukturou, a proto jsou ideální pro různé typy střech, ačkoli nejlépe vypadají na budovách s moderním designem. Keramické ploché tašky mají přírodní barvu nebo s další úpravou  engobou či glazurou mohou mít různé barvy - od tlumených (NUANCE) po výraznější (FINESSE a NOBLESSE). Vytvářejí unikátní, moderní a funkční zastřešení s jedinečnou estetikou v souladu s preferencemi obyvatel.

Plochá keramicka taška - nadčasový design
Plochá keramicka taška - vynikající trvanlivost a těsnost

Vynikající trvanlivost a těsnost

Díky pokročilé výrobní technologii ploché keramické tašky dokonale chrání povrch střechy. Především jsou trvanlivé, odolné vůči vnějším faktorům a také poskytují střeše dostatečnou těsnost. 

Zaručují její těsné krytí bez dělících čar (většina modelů je vybavena vysokou hlavovou i boční drážkou), které zabraňuje vniknutí deště a sněhu.

Střídavé krytí (pokládka na vazbu) střešních tašek chrání před vniknutím nečistot a srážkové vody. Relativně vysoká hmotnost plochých keramických tašek činí krytinu stabilní i při silném větru. Výhodou je také snadná a nenákladná výměna v případě poškození střechy kdy vyměňujeme pouze jednotlivé kusy. 

Povrchové úpravy engoby a glazury poskytují taškám nejen atraktivní barvy, ale také vysokou odolnost vůči mechům nebo lišejníkům. Oceníme to zejména tehdy, když je náš dům postaven v blízkosti zelených ploch.

Univerzální řešení

Ploché keramické tašky nejsou jen skvělým řešením pro střechy s jednoduchým tvarem. Jsou také ideální pro členitější plochy, kde jsou například četné zlomy a vikýře různých tvarů: oválné, trojúhelníkové, obdélníkové nebo volské oko.

Spolehlivě se v tomto případě osvědčí tašky bobrovky s kulatým, segmentovým nebo rovným řezem (např. KLASSIK, AMBIENTE, MANUFAKTUR).

 Ploché keramické tašky se vzhledem k svému hladkému a rovnému povrchu mohou použít na fasády budov, zejména na budovy s jednoduchou strukturou, jejichž plochy střech jsou bez okapů a vyčnívajících štítů. Budovy tak získají jednotný harmonický vzhled.

Díky vynikajícím parametrům a modernímu designu jsou keramické ploché střešní tašky zajímavým produktem, který dokonale odpovídá současné minimalistické architektuře.

Plochá keramicka taška - univerzální řešení
Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).