Konstrukce kvalitní keramické střešní tašky?

Konstrukce kvalitní keramické střešní tašky?

Kvalitní střecha nad hlavou je jistota, účinná ochrana a prvek ovlivňující vzhled celé stavby. Víte, jak si vybrat tu správnou keramickou tašku, která bude vaší střeše dělat radost na dlouhá léta? Pouze produkt s osobitou estetikou a promyšlenou konstrukcí se může vyznačovat skvělými výkonnostními parametry. Jednotlivé konstrukční detaily dávají záruku těsnosti, přesné montáže a životnosti po mnoho let.
 

TADY JE TO, NA CO BYSTE SE MĚLI BRÁT ZŘETEL, ABYSTE SE UJISTILI, ŽE VYBÍRÁTE KVALITNÍ KERAMICKOU TAŠKU:

1. Dokonalé provedení zámků s pokročilým systémem odvodu vody po povrchu keramické tašky, která je nepřekonatelnou bariérou pro déšť a sníh. Čím lépe jsou zámky naprojektovány a vyrobeny, tím lépe bude taška chránit před pronikáním dešťové vody pod střechu. Díky zvýšeným můstkům bočních a horních zámků a správné konstrukci, která odvádí vodu po povrchu tašky, si můžeme být jisti, že naši střechu neohrozí ani při silném větru žádná kapka deště.

2. Systém překrytí horních zámků i při maximálním posuvu posuvných keramických tašek zaručuje dokonalou těsnost a usnadňuje pokrývači montáž střechy. Odborníci zdůrazňují, že bez ohledu na velikost posuvu tašek na střeše (v rámci stanovené tolerance) by měla být zajištěna maximální těsnost.

Kvalitní keramické střešní tašky - položky
Co byste se měli brát zřetel, abyste se ujistili, že vybíráte kvalitní keramickou tašku

3. Dva můstky na spodní straně tašky napomáhají utěsnění zámků. Díky nim je keramická staška položená pod daným sklonem stabilnější. Zámky zabraňují také pronikání dešťové vody. Navíc se jedná pouze o dva kontaktní body s latí, díky čemuž zajišťují ventilaci střechy. Tím se prodlužuje životnost celé střešní konstrukce.

4. Již z výroby předpřipravený montážní otvor a jeho tolerance v místě upevnění montážní spony, zvyšuje přesnost a rychlost montáže. Díky tomu se i náklady na celou střechu snižují. Je důležité, aby nabídka výrobce obsahovala originální, doporučované příchytky. To nám dá jistotu, že naše tašky budou na střeše položeny správně a přesně, aniž by vytvářely neestetický efekt odskočení tašky od sebe.

5. Dokonalá souhra zámků a přesahů tašek chrání střechu před nepříznivými vlivy povětrnostních podmínek. Lícování tašek a tím i minimální spáry zabraňují usazování nečistot a mechu.

6. Možnost instalace tašky na střeše pod malým úhlem sklonu umožňuje její použití při realizaci moderních architektonických projektů s nízkými sklony střech. V případě keramické tašky CREATON TITANIA za použití vhodné podstřešní fólie umožňuje montáž výrobku na střechu s úhlem sklonu již od 10°.
 

Proto se vyplatí, zeptat se prodejce na minimální úhel sklonu střechy, na který můžete tašku položit, u modelu o který máte zájem.

Výběr správné střešní krytiny je investicí na dlouhá léta. Před nákupem se proto vyplatí zjistit a zvážit všechny informace a výhody, které modely tašek na trhu nabízejí. Potvrzením kvality by měla být dlouhá záruční doba krytiny. V případě značky CREATON je nejdelší na trhu, a to až 50 let.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.)