Keramické tašky pro střechy se sklonem od 7°

Keramické tašky pro střechy se sklonem od 7°

Malý sklon střechy výrazně omezuje volbu krytiny. U střech s velmi nízkým sklonem nebo plochách s úhlem sklonu pouhých 12° se nejlépe osvědčí střešní lepenka, plech nebo zelená střecha. Ale nejen! Moderní a nadčasové keramické střešní tašky lze použít i u velmi nízkého sklonu střechy. Jde o konkrétní modely tašek, které jsou určeny speciálně pro střechy se sklonem až 7° a mluvíme o těchto modelech navržených pro tak to nízké sklony střech: CREATON - PREMION, FUTURA a SINFONIE.

Statistiky ukazují, že investory nejvíce ceněnou střešní krytinou jsou stále keramické tašky. Tento klasický materiál, oceňovaný pro svou odolnost a estetiku, doporučuje většina výrobců střech s úhlem sklonu 16-45°. To znamená, že v případě takové střechy lze krytinu použít bez dodatečné hydroizolační ochrany, tedy na latě a kontralatě položené přímo nad střešní fólií připevněnou na krokve.

Pokud je sklon střechy menší než bezpečný sklon krytiny, zvyšuje se riziko hromadění dešťové vody nebo sněhu. Zvyšují se proto požadavky na těsnost střechy. Je nutné použít plné bednění a doplňkovou ochranu proti vodě. Náklady na takovéto doplňkové opatření se zvyšují a kladou větší nároky na její provedení pokrývašem.

Keramické tašky pro střechy se sklonem od 7° - PREMION, FUTURA a SINFONIE
PREMION - keramické tašky pro střechy se sklonem od 7° - PREMION

Technici v CREATON vyvinuli tři modely keramických střešních tašek, které lze bezpečně použít na střechy s úhlem sklonu až 7°. Jedná se o modely PREMION a o větší modely FUTURA a SINFONIE. Jsou řešením pro architekty a investory, kteří hledají kombinaci klasických plochých holandských nebo esovitých tvarů krytin s moderním řešením. Při jejich návrhu byly zohledněny nejnovější výsledky výzkumu v oblasti statiky a dynamiky tekutin a teorie proudění. 

Speciální konstrukce zámků pomocí tzv labyrintové techniky a jejich vysoká tolerance a dodatečné těsnící můstky na spodni straně - to jsou inovativní prvky konstrukce keramických tašek, které je činí natolik univerzálními, že dobře fungují nejen na klasických šikmých střechách, ale i na těch s nižším sklonem. 

Vyvinout všechna tato řešení byla pro konstruktéry střešních tašek skutečnou výzvou, podařilo se jim však vytvořit výjimečně propracované keramické modely krytin s vysokými parametry těsnosti.

Tašky PREMION, FUTURA a SINFONIE zpochybňují teorii o riziku pronikání dešťové vody pod střešní krytinu o nízkém sklonu. Déšť, sníh, který se na plochých střechách drží delší dobu, zde nehrozí. Dešťová voda se pod krytinu nedostane ani při silném větru.

Nejnovější technologie zaručuje těsnost střechy, bez použití dodatečných doplňkových hydroizolačních opatřeních, které zvyšují nakłady na střechu.  Jako standardní ochranu střech se sklonem menším než 12°  se doporučuje použít, střešní fólii  (např. DuraBLACK+ nebo  ProBLACK+). 

Základní tašky doplněné vhodnou podstřešní fólií, speciálními montážními příchytkami, funkčními keramickými taškami a doplňky tvoří kompletní, těsný střešní systém. Je to správné rozhonutí a dobře investované peníze.

Díky keramickým střešním taškám PREMION, FUTURA a SINFONIE se příznivci moderní architektury a plochých střech nemusí vzdávat osvědčené nadčasové střešní krytiny. 

Je tedy důležité připomenout, že i v případě členité střechy s několika různými sklony, např. střecha domu s úhlem 40° a navazující střecha garáže s úhlem 10°, může být zhotovena ze stejného typu krytiny.

FUTURA - keramické tašky pro střechy se sklonem od 7° - PREMION
Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.)