Keramické střešní komínky pro odvětrání sanitárního zařízení

Keramické střešní komínky pro odvětrání sanitárního zařízení - účinné větrání a odvětrávání sanitárního systému

Keramické střešní komínky pro odvětrání sanitárního zařízení jsou nedílnou součástí systému větrání místností nebo sanitárního větrání v domě. Správně navržené umožňuje vyhnout se nejakutnějším problémům, které může způsobit dlouhotrvající vlhkost.

Efektivní systém větrání a odvzdušňování sanitární instalací je pro každého majitele nesmírně důležitou záležitostí. Právě to zajišťuje, aby se v denně používaných místnostech nehromadily přebytečné vodní páry škodlivé pro konstrukci a zařízení domu. Ještě důležitější je, že správná cirkulace vzduchu je neoddělitelně spjata se zdravím a pohodou obyvatel domova. Při výběru zařízení odpovědného za větrání, by jsme se proto měli zaměřit na osvědčené produkty nejvyšší kvality.

Kvalitní keramické střešní komínky pro odvětrání sanitárního zařízení by měly mít:

  • Stabilitu tvaru, barvy a povrchu se základní taškou
  • Schopnost větrání místnosti / sanitární ventilace
  • Vysokou životnost a odolnost proti UV záření a mrazu
  • Těsnost zajišťující ochranu nosné konstrukce střechy
Keramické střešní komínky pro odvětrání sanitárního

Příkladem takového řešení může být řada keramických střešních komínků SIGNUM CREATON. Komplexní střešní systém zahrnující komínky různých průměrů, dokonale přizpůsobených velikosti střechy: Ø 100 mm, Ø 125 mm, Ø 150 mm a dokonce Ø 200 mm. To dává velikou možnost správného výběru při plánování efektivního větrání místností a odvětrávání sanitárního systému.

Keramické střešní komínky pro odvětrání sanitárního

Každá model keramické tašky v nabídce má svůj typ ventilačních a odvětrávacích komínků.

Střešní komínek pro plochou tašku SIMPLA, tak bude vzhledově stejný s provedením základní tašky a dalšími funkčními taškami, podobně jako u modelů tašek s vlnou, např. u krytiny PREMION.

  • První z nich - odvětrávací komínky - o velikosti Ø 100 mm nebo Ø 125 mm umožňují odvod odpadních plynů, odvětrání sanitárních prostor a vyrovnání tlaku v kanalizačním potrubí na příslušnou úroveň, která je nezbytná pro správnou funkci těchto zařízení.
     
  • Jinou roli hrají odvětrávací komínky (Ø 150 mm), které jsou koncovým prvkem ventilačního systému pro konkrétní místnost – koupelnu, kuchyň nebo garáž.

Díky jim je možná správná cirkulace vzduchu mezi budovou a jejím okolím.

Správné větrání místností nejen ochrání budovu před škodlivými účinky vlhkosti, ale má přímý dopad na naše pohodlí a bezpečnost. Chceme-li v tomto ohledu pečovat jak o své zdraví, tak o svůj domov, pam musíme volit plně funkční a efektivní řešení. Proto se na řešení odvětrání nevyplatí šetřit – v sázce je především vaše zdraví a také čas a peníze investované do domu.

NOVINKA - Sanitární odvětrávací komplet SIGNUM 3.0

Začátkem dubna tohoto roku jsme do sortimentu keramických doplňků ke střešním taškám CREATON zavedli upravenou verzi střešních komínků o průměru 100 a 125 mm - SIGNUM 3.0.

Novinka v nabídce bude dostupná pro všechny modely keramických střešních tašek vyráběných v německých a maďarských výrobních závodech CREATON. Produkt nahrazuje dříve nabízené střešní komínky.

SIGNUM 3.0 byl ve srovnání s předchozí verzí ještě více vylepšen z hlediska estetiky, vynikající funkčnosti a vysoké odolnosti. 

Provedené úpravy výrazně odlišují produkt CREATON od konkurenčních komínků a jsou řešením na potřeby trhu moderních střešních krytin.

NOVINKA - Sanitární odvětrávací komplet SIGNUM 3.0
Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).