Keramické střešní doplňky - vlastnosti a výhody

Keramické střešní doplňky - vlastnosti a výhody

Keramické střešní doplňky jsou jedním z hlavních prvků esteticky příjemné střechy. Pokud se rozhodnete pro střechu z keramické tašky, je na místě připomenout, že se skládá i z doplňkových prvků jako jsou například keramické funkční a dekorativní doplňky, nekeramické příslušenství a fólie.

Právě díky těmto doplňkům je střecha nejen estetická, ale i funkční. Pro získání efektu v podobě dobře realizované střechy s výbornými funkčními vlastnostmi je nutné použít originální střešní doplňky v nabídkách prověřených výrobců.

 

Systémová řešení - široký sortiment střešních doplňků

Kolekce keramických tašek CREATON zahrnují modely pro jednoduché i členité střechy, v moderním i klasickém stylu, s přírodním, engobovaným nebo glazovaným povrchem. Ke všem typům střešních tašek vyrábíme vhodné doplňky, které zajistí její funkčnost, odolnost i estetický vzhled.

Systémová řešení - široký sortiment střešních doplňků
Keramický odvětrávaný hřeben

Keramické střešní doplňky - odolnost a estetika

Doplňkové střešní tašky patří do skupiny doplňků, které jsou nutné při pokládce a zajišťují její plnou funkčnost, estetický vzdhled i architektonické ztvárnění. 

Do této skupiny patří krajní tašky funkční a harmonické zakončení štítů, poloviční tašky,tašky s naválkou, které umožňují zakrytí zámků základních tašek. Kromě doplňkových tašek jsou důležitou součástí střechy hřebenáče s příchytkami, větrávací hřebenáče a průchozí tašky. Tyto doplňky zaručují architektonickou konzistenci střechy a zajišťují její dokonalou těsnost.

 

Keramický odvětrávaný hřeben

Optimálního odvětrání a účinné ochrany proti dešti a pronikání vlhkosti je dosaženo použitím kombinace hřebenáče, podhřebenové větrací tašky a patentovaného instalačního systému FIRSTFIX®.

Použití tohoto řešení zaručuje nejen vysokou odolnost , ale také vynikající esteticku.Instalace je snadná a rychlá díky speciálním nerezovým příchytkám.  Odvětrávací sanitární systém a ventilační hlavice hrají mimořádně důležitou roli při zajištění dostatečného větrání.

Mezi střešní doplňky CREATON patří keramické průchodky SIGNUM®, které dokonale utěsní krytinu na konci vzduchotechnického potrubí.

 

Střešní doplňky - záruka těsnosti střechy

Ochrana proti dešti, vlhkosti a větru je jednou z nejdůležitějších funkcí střešní krytiny. Zajišťují jej doplňky, které jsou součástí systémových řešení keramických střešních tašek.

Kromě příchytek hřebenáčů a střešních tašek jsou v nabídce i další doplňky.

Např. dokončovací pásky CREPFORM PLUS, střešní fólie CREATON.

Použitím keramických I nekeramických doplňků a příslušenství od společnosti CREATON lze dosáhnout maximálně spolehlivé, funkční a estetické střechy pro Váš dům.

Střešní doplňky - záruka těsnosti střechy
Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).