Keramická střešní taška - jaké barvy může mít?

Keramická střešní taška - jaké barvy může mít?

Barva keramické tašky má velký význam pro vzhled střechy a samotné budovy. Musí být v souladu s barvou fasády, architektonickým konceptem, okolím a samozřejmě by měla být v souladu s individuálním vkusem obyvatel.  
 

Pokrytí střechy keramickými taškami dává jedinečnou příležitost vybrat si z mnoha atraktivních vzorů a barev. Kolekce CREATON zahrnuje největší škálu více než 240 kombinací modelů a barev keramických tašek na polském trhu. Na všechny výrobky je poskytována 50-ti letá záruka.  

Keramické tašky získávají své jedinečné barvy  procesem engobování nebo glazování suroviny. Díky nim vznikají červené, zelené, modré, měděné a mnohé další odstíny. 

Stojí za zmínku, že obě technologie zajišťují trvanlivost, odolnost vůči povětrnostním vlivům a zanášení mechem.

Keramická střešní taška - klidné a tlumené barvy
Elegantní glazované střešní tašky v široké řadě barev

Klidné a tlumen é barvy

Příznivci klidných, sytých barev si jistě vyberou engobované střešní tašky z kolekce „NUANCE®“. Během tohoto procesu před vypalováním je povrch tašky pokryt tekutým jílem obohaceným přírodními barvivy.  

Tak vznikají tašky v tlumených barvách, jako je měďená, hnědá nebo černá s hladkým, mírně lesklým nebo matným povrchem. Engobování také zvyšuje odolnost výrobku vůči nepříznivým vlivům vnějších faktorů, stejně jako vůči mechanickému poškození.

 

ELEGANTNÍ GLAZOVANÉ STŘEŠNÍ TAŠKY V ŠIROKÉ ŘADĚ BAREV

Pokud vás zajímají střešní tašky v unikátních, intenzivních barvách, vyplatí se vybrat exkluzivní glazované modely z kolekcí „FINESSE®“ a „NOBLESSE®“ s nádherným povrchem podobným porcelánu. 

Tašky najdeme mimo jiné v atraktivních barvách: vínově červená, kaštanová, křišťálově černá, tmavě modrá nebo tmavě zelená. Nástřik povrchu bezbarvou nebo barevnou, roztříštěnou a roztavenou glazurou také poskytuje taškám vynikající ochranu před povětrnostními vlivy a usazováním nečistot.

KERAMICKÉ STŘEŠNÍ TAŠKA BEZ POVRCHOVÉ ÚPRAVY

Cihlově červené střešní tašky vděčí za svou barvu sloučeninám železa obsaženým v surovině podrobené procesu vypalování. Každý model s hladkým, povrchem je jedinečný a  dodáván v přírodním odstínu charakteristickém pro jíl.

Do této skupiny patří také bobrovky, které můžeme úspěšně použít na malých plochách se složitými tvary. Bobrovky mohou mít různé povrchové úpravy: hladké, hrubé, kartáčované nebo žíhané.

Pokud chceme, aby střecha našeho domu byla v souladu s nejnovějšími módními trendy, vyberte si v poslední době velmi oblíbené tmavé odstíny např. břidlicové nebo antracitové

Keramické tašky vyrobené na základě moderních technologií z vybraných ložisek jílu obohacené o nejkvalitnější povrchové úpravy vytvoří výjimečnou, trvanlivou střechu s jedinečnou estetikou.

Keramické střešní taška bez povrchové úpravy
Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).