Keramická plochá holandka - krytina, která je vždy moderní

Keramická plochá holandka - krytina, která je vždy moderní

Keramická plochá taška typu holandka je taška klasického tvaru. Tento model je dostupný v mnoha různých velikostech a barvách. Díky tomu se skvěle hodí téměř pro každý sklon a typ střechy. Holandka je díky svým četným výhodám extrémně oblíbeným řešením a často ho navrhují architektonické kanceláře v hotových projektech.

 

Klasický vzor v moderním stylu

Plochá taška holandka je variací klasické esovky. Spojuje tak prvky tradičního designu (odkazující na italskou renesanční architekturu) s moderním designem. 

Nadčasová elegance získaná tímto způsobem, činí každou střechu pokrytou keramickými holandkami atraktivním objektem. Díky tomu se tato krytina skvěle uplatní v moderní i tradiční výstavbě. Vždy jde o stylové řešení. Holandky si investoři cení a ochotně si je vybírají i kvůli jejich estetické rozmanitosti. 

Modely dostupné na trhu mají bohatou paletu barev zahrnující jak klasické odstíny – červenou, měděnou a hnědou, tak i moderní – šedou, antracitovou nebo černou. Jejich povrchová úprava může být navíc lesklá (díky použití glazovaného povrchu) nebo polomatná či matná (díky použití vhodného engobovaného povrchu).

Lidé hledající kombinaci klasický styl s osobitou elegancí budou věnovat pozornost verzím tašek s dodatečnými vylepšeními, například křišťálovou glazurou NOBLESSE, nabízenou značkou CREATON. Přidáním lesklých částic na glazovaný povrch vzniká jedna z nejkvalitnějších povrchových úprav, která je v současnosti na trhu k dispozici. Díky všem těmto možnostem lze ploché holandské tašky vizuálně krásně sladit s jakoukoli střechou, bez ohledu na styl budovy a jejího bezprostředního okolí.

Na trhu najdete i modely barvené ve hmotě, které mají jednotnou barvu v celém řezu. Díky tomu je není potřeba zatírat v místech řezů nebo případného poškození. Tento typ krytiny se vyznačuje jedinečnou estetikou. Oproti jiným modelům také vykazuje větší odolnost proti mrazu a ostatnim povětrnostním vlivům. Příkladem takového produktu v nabídce CREATON je model PREMION. Tyto výhody dělají z tašek tohoto typu módní a oblíbené řešení, široce doporučované architekty a prodejci střešních krytin.

Ideální taška pro každou střechu

Univerzální charakter keramické ploché holandské tašky však není dán pouze jejími estetickými kvalitami. Velký význam má také fakt, že tašky tohoto typu lze instalovat na střechy o různém sklonu. Dokonalým příkladem je model FUTURA od CREATON. Rozsah sklonu střechy, na který je možné tento model instalovat, je extrémně široký. Začíná téměř na úrovni ploché střechy se sklonem pouhých 7° až k téměř kolmým plochám k 90°. Každou takovou to tašku CREATON, lze použít již od 10°sklonu s příslušnou střešní fólií. To je charakteristický rys těchto výrobků mezi keramickými střešními taškami dostupnými na trhu.

A co víc, ploché tašky holandky nabízené výrobci jsou k dispozici v mnoha velikostech. Najdeme řešení s malými rozměry (250 x 410 mm), jako je HARMONIE. Jedná se o nejmenší holandku v nabídce CREATON. Na trhu jsou také modely, jejichž působivý formát se promítá do ekonomické spotřeby. Může jich být jen cca 8-9 kusů na 1m2 střechy. Často se tedy jedná o produkty s mimořádně příznivým poměrem ceny a kvality. Můžeme vyjmenovat například modely TITANIA, MAGNUM a BALANCE.

Díky tomu jsme schopni snadno vybrat produkt na míru pro různé typy střech. Holandka se snadno instaluje a funguje dobře na mnoha typech střech bez ohledu na jejich architekturu. Bude proto výbornou volbou i v případě méně typických konstrukcí: mansardových nebo pultových střech. 

Získání konzistentního vzhledu střechy také usnadní široká dostupnost doplňků a funkčních tašek – krajovky, tašky s oboustrannou naválkou, pultové nebo mansardové. Všechny modely jsou dostupné v barevném a esteticky sladěném provedení se základními střešními taškami a také s montážním příslušenstvím.

Díky keramické ploché holandce můžeme vytvořit unikátní střechy s působivým vzhledem. Tento typ krytiny zaujme nejen svým vizuálním efektem, ale také funkčností a odolností. Je to vynikající volba pro lidi, kteří oceňují nadčasová řešení propracovaná do nejmenších detailů. Jemná hra světla na povrchu tašky nechá vyniknout hotové střešní ploše od ostatních.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.)