Je lepší malá či velkoformátová taška?

Je lepší malá či velkoformátová taška?

Volba mezi malou a velkoformátovou střešní taškou bude mít dopad nejen na užitné hodnoty střešní krytiny, ale také na estetiku celé budovy.

Formát tašek, který zvolíme, musí splňovat naše očekávání a měl by odpovídat fasádě a okolí domu. Tvar a barva jsou také nesmírně důležitým kritériem při výběru a nákupu krytiny.
 

Pálené tašky malého formátu

Malé keramické tašky (např. HARMONIE, MELODIE nebo bobrovky: KLASSIK, AMBIENTE) se skvěle hodí pro střechy o složitějších konstrukcích, kde se můžeme setkat s různými typy doplňujících prvků, jako jsou vikýře, dekorativní kopule nebo komíny.

I když pokládání malých tašek vyžaduje přesnost a počet pokládaných kusů je větší než v případě velkoformátových modelů, bude výběr maloformátových tašek pro náročnější konstrukce tím nejlepším řešením.

Malá velikost tašek pro nás také znamená, že je nebudeme muset řezat, díky čemuž ušetříme nejen materiál a snížíme investiční náklady, ale také pokrývači ulehčíme práci, která tak může hladce běžet bez dalšího zdržování.

Pálené tašky malého formátu
Velkoformátová pálená taška

Velkoformátová pálená taška

Pokud má mít náš dům klasickou valbovou nebo sedlovou střechu, zvolte velkoformátové dlaždice (např. TITANIA, SIMPLA, FUTURA). Jednoduchý konstrukce bez dalších prvků bude skvělým základem pro tento typ modelu.

Velkou výhodou velkoformátových střešních tašek je jejich možnost pokrýt velkou plochu střechu malým množstvím tašek, což snižuje náklady spojené s pokládáním krytiny, výrazně usnadňuje práci pokrývači a zrychluje instalaci. Design také působí velmi esteticky a moderně.

Abyste objednali správné množství materiálu, nezapomeňte, že malé i velké tašky jsou pokládány s přesahem (možnost posuvu a různá velikost překrytí jednotlivých tašek), takže při nákupu byste měli také vzít v úvahu rozteč latí.

Z jedné strany je rozhodování mezi maloformátovou nebo velkoformátových taškou závisí na našich individuálních preferencích a na straně druhé by se měl brát v úvahu také tvar střechy budovy. Při přijímání důležitých investičních rozhodnutí vždy stojí za to se spolehnout na osvědčená řešení a využít nabídky renomovaných výrobců.

Kolekce modelů firmy CREATON zahrnuje širokou škálu pálených střešních tašek, na které se vztahuje až 50 letá záruka. Nabídku tvoří elegantní střešní krytiny s vynikajícími funkčními parametry.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).