Akú membránu zvoliť na strechu so sklonom 7° až 10°?

Jakou membránu zvolit na střechu se sklonem 7° až 10°?

Membrána je důležitým prvkem střešní konstrukce, který hraje důležitou, přesně definovanou roli. Jeho funkčnost vyžaduje vhodné přizpůsobení specifičnosti střechy a jejím parametrům. Jedním z nejdůležitějších je úhel sklonu.

Díky nízkému sklonu střechy je více vystavena pronikání vody pod tašky. Na takovou konstrukci by proto měla být umístěna membrána, která umožní nejen únik vodních par hromadících se pod střechou ven. Musíme vybrat přípravek, který ochrání dřevěnou střešní konstrukci před tím, aby se kapky deště dostaly pod tašky. V těchto extrémních podmínkách ochrání tepelně izolační materiály před navlhnutím. Funkčnost správně zvolené membrány se promítne do životnosti celé střešní konstrukce a ve výsledku i do naší bezpečnosti a pohodlí.

Musíte si uvědomit, že ne každá membrána bude fungovat na střeše s malým úhlem sklonu. Zde se počítá jak vhodná gramáž, tak přídavná řešení zvyšující těsnost spojů jednotlivých fragmentů membrány, jako jsou integrované lepicí proužky. Poskytnou dodatečnou ochranu proti vniknutí vody a větru pod svah střechy. Toto řešení navíc urychlí jeho instalaci pokrývači.

Membrána je důležitým prvkem střešní konstrukce
Ucelený sortiment membrán CREATON

Ucelený sortiment membrán CREATON a příslušného montážního příslušenství zahrnuje produkty, které byly takovým řešením vybaveny, např. membrána DuraBLACK+. Tato silná membrána s gramáží 250 g/m2 byla speciálně navržena pro střechy s úhlem sklonu od 12°. 

Podobně ProBLACK+, vysoce kvalitní výrobek se zvýšenou odolností proti mechanickému poškození. Ideální pro střechy se sklonem od 7°.

 


Porovnání jednotlivých modelů střešních fólií CREATON

Parametr

UniBLACK

UniBLACK+

SolidBLACK

SolidBLACK+

DuraBLACK+

ProBLACK+

Materiál

Polypropylen

Polyester

+ polyuretan

Gramáž (g/m2) 

160 g/m2

160 g/m2

190 g/m2

190 g/m2

250 g/m2

210 g/m2

Třída voděodolnosti 

W1

Paropropustnost (Sd)

0,03

0,04

0,12

Požární klasifikace

F

B/D*

Teplotní odolnost °C

-40/+80 °C

-40/+120 °C

Odolnost proti UV záření (měsíce)**

3

6

Pevnost v tahu podélně/příčně (N/50mm)

320/210

320/220

400/300

 
Minimální úhel sklonu střechy (stupně)

16

12

7

Lze použít na plné bednění

X

X

X

X

X

X

Lze použít na fasády

X

X

X

X

X

X

Dva integrované lepicí pásky

-

X

-

X

X

X

Šířka lepicích pásků

-

50/80mm

-

50/80mm

110/110mm

 
Rozměry role (m)

1,5 x 50 m

Celková množství fólie v roli (m2)

75 m2

Počet rolí na paletě (ks)

33

30

27

-

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).