Jak vybrat pálenou střešní tašku – na co se především zaměřit?

Jak vybrat pálenou střešní tašku – na co se především zaměřit?

Pálené střešní tašky jsou jsou odolné, energeticky úsporné, zdravotně nezávadné a zároveň elegantní. Hlavně proto jsou investory nejčastěji zvoleným střešním materiálem. Abychom si však mohli vybrat ty nejkvalitnější modely na trhu s co nejlepšími parametry a vzhledem, musíme věnovat pozornost několika důležitým prvkům. Především, je třeba vybírat produkty od důvěryhodných výrobců s dlouholetými zkušenostmi v oblasti výroby střešních krytin, kteří ve svém širokém sortimentu nabízí kompletní střešní řešení s příslušenstvím. 


Pálené tašky – kritéria výběru

Střešní krytina by se měla vyznačovat vysokými technickými parametry z hlediska tepelné izolace a pevnosti. Střecha je také výkladní skříní budovy, jejím nejviditelnějším prvkem. Chceme, aby zdobila náš domov a samozřejmě těšila všechny jeho obyvatele.

Jak si vybrat keramickou tašku - na co byste měli zejména dbát? Při výběru tašek bychom se však neměli řídit jen individuálním vkusem. Za zvážení stojí styl budovy, typ střechy a podmínky prostředí ve kterém dům vyrostl. Na výběr máme tašky v různých tvarech, velikostech, barvách a povrchových úpravách. Nabídka CREATONu obsahuje mnoho atraktivních modelů pálených tašek, které lze snadno přizpůsobit střechám budov v různých architektonických stylech.

Pálené tašky – kritéria výběru

Styly budov a druhy střech

Na střechách domů v minimalistickém stylu, které se vyznačují strohými, geometrickými tvary a tlumenými barvami, budou nejlepší ploché tašky v různých odstínech šedé a černé, které dokonale zdůrazní moderní charakter budovy (např. SIMPLA, TITANIA).

Pro tradiční archtitekturu jsou ideální bobrovky (např. KLASSIK), esovky (např. SINFONIE) nebo drážkové tašky (např. RATIO). V případě složitějších střech s mnoha zlomy, budou bobrovky, které se vyznačují menší velikosti, nejlepší volbou. Pro vícegenerační bydlení a budovy s jednoduchými konstrukcemi a velkou plochou budou vhodným řešením tašky ve větších formátech, například dlaždice z kolekce RAPIDO, které se vyznačují také rychlou a efektivní instalací.

Keramické tašky a typy povrchů

Keramické tašky a typy povrchů
 

Střešní krytina může být přírodní nebo zušlechtěná za pomocí engobování nebo glazurování. V průběhu jejich procesu tašky nejen mění svou barvu, ale také získají větší trvanlivost a odolnost vůči vnějším faktorům, jako je zelenání.

Na to je třeba myslet zejména pokud se náš dům nachází v blízkosti zelených ploch a míst charakteristických zvýšenou vlhkostí vzduchu.

Proces engobování a glazurování také taškám poskytuje atraktivní barevné schéma, díky čemuž je střecha velmi elegantní.

Vybírat můžeme mezi tlumenými engobami z kolekce „NUANCE®“ a exkluzivními glazurami z kolekcí „FINESSE®“ a „NOBLESSE®“.

Střešní krytina se vybírají na dlouhé roky. Pálené tašky s vynikajícími funkčními hodnotami zaručí střechám našich domů nejen výjimečný vzhled, ale i dlouhou odolnost.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).