Proč se při instalaci plochých střešních tašek vyplatí používat originální příchytky?

Proč se při instalaci plochých střešních tašek vyplatí používat originální příchytky?

Ploché střešní tašky vzhledem ke svému tvaru vyžadují při pokládce použití vhodných příchytek. Mělčí přesahy obvykle vyžadují použití tenčích, speciálně profilovaných upevňovacích spon.

Všechny příchytky na ploché střešní tašky z nabídky výrobce CREATON jsou speciálně tvarované a o něco tenčí než tradiční běžně dostupné příchytky na trhu. Jsou vyrobeny tak, že se jejich konce "schovají" do bočních výřezů zámku tašky.

Díky tomu při pokládce další tašky nedochází k jejímu vyčnívání. Nabídka značky CREATON zahrnuje originální natloukací příchytky, určené pro střešní tašky SIMPLA a KAPSTADT, a také závěsné příchytky pro střešní tašky SIMPLA, které jsou extrémně rychlé pro montáž:

  • Zatloukaná příchytka, vyrobená z vysoce kvalitní slitiny zinku a hliníku vhodná mj. pro výrobu pouzder kluzných ložisek má velmi vysokou pevnost a odolnost proti korozi. Má zploštělý konec dokonale sladěný s výřezem bočního zámku krytiny. Díky ostrému konci se správně tvarovanými výstupky snadno a pevně přichytí, čímž se získá trvalé spojení, bez obav, že vyklouzne.

Proč se vyplatí používat originální závěsné příchytky:

  • Závěsná sponka je vyrobena z pevné a pružné kyselinovzdorné oceli se zmenšeným průřezem. Tenké, profilované zakončení, jako v případě natloukací příchytky, nezpůsobuje zvednutí další tašky. Přesně to samé pasuje i do výřezu bočního zámku. Správně navržený druhý konec zajišťuje stabilní montáž pevným zaháknutím na střešní latě.

Dobře zvolená řešení zaručují bezpečnost, odolnost a vysokou estetickou kvalitu střechy. Díky použití originálních zatloukaných nebo zavěšených příchytek si můžeme být jisti, že všechny ploché tašky budou upevněny rovnoměrně a přesně.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.)