Odborník radí: na co si dát pozor při montáži velkoformátových střešních tašek?

Odborník radí: na co si dát pozor při montáži velkoformátových střešních tašek?

Velkoformátové střešní tašky se velmi pohodlně instalují. Jejich instalace je mnohem rychlejší – větší rozměr se promítá do větší krycí plochy. Toto řešení je ideální pro různé investiční projekty, včetně rodinného bydlení.

Střešní tašky v tomto formátu vyžadují širší rozteče střešních latí. V praxi to znamená menší spotřebu latí na střeše a ve výsledku úsporu materiálu a rychlejší dokončení jejich montáže. Použití velkoformátových modelů přináší i ekonomické výhody plynoucí jak z nižší spotřeby pokrytí na metr čtvereční, tak z kratší práce pokrývačů.

Při montáži velkoformátových tašek byste měli věnovat pozornost několika důležitým otázkám. Výběr správné střešní tašky pro konkrétní střechu je zásadní. Velkoformátové modely vypadají atraktivně prakticky na každé střeše rodinných i vícegeneračních domů.

Sortiment střešních tašek CREATON zahrnuje širokou škálu velkoformátových modelů umožňujících výběr krytin pro téměř každou střechu co do barvy, povrchu a tvaru nabízených střešních tašek.

Pálená taška SIMPLA
Pálená taška TITANIA

U výrobků z nabídky CREATON velký rozměr neovlivňuje negativně možnost osazení střešních tašek co do sklonu střechy, protože tyto modely mají velkou toleranci šířky a délky krytiny.

Při použití střešních tašek většího formátu si dejte pozor i na kvalitu střešních latích a jejich rovinnost. Jejich případná křivost může mít za následek nevzhledné konečné uspořádání tašek vůči sousedním taškám. Týká se to zejména plochých modelů, kde jsou případné nerovnosti mnohem viditelnější.

Při práci s velkoformátovými střešními taškami je nesmírně důležité jejich pečlivé připevnění. Jsou sice díky velké ploše o něco těžší než standardní, ale větší je i jejich nosná plocha. V důsledku toho mohou být o něco citlivější na síly sání větru.

Větší rozměr výrobku má za následek i menší počet vodorovných řad střešních tašek v ploše. Výroba detailů, jako jsou střešní úžlabí nebo nároží, bude jednodušší a časově méně náročná.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).