KERALIS – technologie výroby zajišťující prémiovou kvalitu keramických střešních tašek CREATON

KERALIS – technologie výroby zajišťující prémiovou kvalitu keramických střešních tašek CREATON

Díky použití unikátní technologie KERALIS při výrobě jsou keramické tašky nejkvalitnější z hlediska estetiky a životnosti. Díky tomu se modely PREMION, CANTUS, VISIO a KLASSIK KERA-BIBER značky CREATON na trhu vyznačují vynikajícími parametry, mimořádnou odolností a elegantním vzhledem.

 

Nejlepší suroviny a hromadné barvení - dokonalý vzhled

Technologie KERALIS využívá pouze pečlivě vybrané a prvotřídní suroviny. Čistá hlína z nejlepších ložisek v Evropě je zpracovávána na mouku a následně smíchána s vodou ve vhodných, přísně dodržovaných poměrech. Vznikne tak homogenní, ušlechtilá jílová hmota, ze které se tvoří střšení taška.

Před vypálením se navíc používá hromadné barvení speciálními pigmenty. Díky tomu mají při provádění řezů tašky po celé délce stejnou, jednotnou barvu. To usnadňuje a urychluje pokrývačské práce, protože není potřeba natírat přes řezané hrany. Také v případě drobného poškození neztrácí povrch svůj ucelený, estetický vzhled.

Nejlepší suroviny a hromadné barvení - dokonalý vzhled
Výpal při teplotě přes 1100°c - vynikající odolnost

Výpal při teplotě přes 1100°c - vynikající odolnost

Samotný proces vypalování probíhá při teplotě přes 1100°C. To se přímo promítá do řady výhod hotových výrobků – především jejich odolnosti vůči škodlivým faktorům. Vysoká hustota hlíny u krytiny s technologií KERALIS vyniká velmi nízkou nasákavostí, např. u krytiny PREMION je to jen 5-6%. Je to mimořádně účinná ochrana před nepříznivými povětrnostními vlivy, zejména mrazem.

Tyto tašky se navíc vyznačují velmi vysokou pevností. Díky použití inovativního výrobního procesu a vynikajících surovin jsou modely PREMION, CANTUS, VISIO a KLASSIK KERA-BIBER účinně chráněny proti poškrábání. Mají zvýšenou odolnost proti mechanickému poškození.

Díky použití unikátní technologie KERALIS jsou střešní tašky jedinečné v každém ohledu a jsou příkladem vynikající keramiky. Pro svou pevnost, odolnost a atraktivní estetiku jsou prémiovými produkty v nabídce značky CREATON splňující potřeby náročných pokrývačů a investorů.

Příručka pro pokrývače CREATON

Příručka pro pokrývače CREATON

„Příručka pro pokrývače CREATON“ je publikace určená zejména pokrývačům a realizačním firmám, ale i architektům, stavbyvedoucím, obchodním partnerům CREATON a investorům.

Jejím hlavním cílem je přehledně prezentovat spolehlivé informace a poznatky o správném způsobu montáže keramických a betonových střešních tašek CREATON a sortimentu originálních střešních doplňků.
 


Výrobky CREATON

CREATON nabízí nejpestřejší škálu pálených a betonových tašek na trhu, která zahrnuje  více než 240 kombinací barev, povrchových úprav a modelů. To vše je doplněno velkým výběrem originálních střešních doplňků (mimo jiné to jsou prostupové tašky, střešní fólie, hřebenové větrací pásy, atd.).